Workshop Uilen & Roofvogel Actie Fotografie

Workshops met uilen en roofvogels worden georganiseerd in samenwerking met van Maaren Roofvogels. Deze vind een keer per jaar plaats met een grotere groep tot maximaal 12 personen. Er zijn minimaal 10 verschillende vogels aanwezig die bij portret en/ of vliegen ingezet kunnen worden waardoor je met gevarieerde beelden naar huis zult gaan. 

Voor wie?

Voor iedereen die zijn portfolio wil uitbreiden en/ of wil oefenen met het fotograferen van vliegende uilen en roofvogels. Deze workshop is ideaal als je al wat meer ervaring hebt of de grote workshop al hebt gevolgd en nog extra wilt oefenen op de actie foto’s. Je zult namelijk merken dat vogels in actie fotograferen nog zo makkelijk niet is en best een leuke uitdaging zal geven! 

Benodigdheden om mee te kunnen doen:

  • Spiegelreflex of systeem camera 
  • Volle accu’s 
  • Lege SD kaart
  • Zoomlens (bijvoorbeeld 70-200mm) een prime lens kan voor de portretten ook, maar is bij het fotograferen van vliegende vogels niet handig.
  • Goed humeur
Agenda

Inhoud workshop:
09.00 – 09.15:
Voorstelrondje + ontvangst met koffie en thee.

09.15 – 09.45:
We beginnen de dag met een aantal portretten, zodat je even goed in kan komen voor het echte werk begint. Er worden een aantal uilen en/ of roofvogels neergezet die je van dichtbij kunt fotograferen. 

09.45 – 10.00:
Iedereen mag samen met een uil of roofvogel op de foto. De gemaakte foto’s ontvang je in RAW zodat je deze foto in je eigen stijl kan bewerken voor op je socials.

10.00 – 12.00:

Nu komt het moeilijkste, we gaan de vogels vliegend fotograferen! Het vliegveldje is enkele minuutjes lopen / met de auto. Er worden meerdere vogels om de beurt gevlogen door de vogeltrainer Ruben van van Maaren Roofvogels. Iedere vogel kan een aantal keer op en neer vliegen zodat iedereen de kans heeft om deze goed op beeld te krijgen. Van te voren zal ik wat uitleg en tips geven die van pas kunnen komen tijdens deze actie shots.

Er is een aparte Facebook groep voor deelnemers van deze workshop, in deze groep kun je later je resultaten delen met de andere deelnemers en de foto’s nabespreken.

Als er een nieuwe datum beschikbaar is komt dat op mijn website te staan en ook op onze social media kanalen zal ik dit ventileren, houdt de sociale dus in de gaten! Mocht het zo zijn dat er op de dag waarop de workshop plaats zou vinden slecht weer voorspeld wordt zoals veel regenval of harde wind dan hebben wij altijd een reservedatum waar we dan naar uitwijken. Met veel regen worden de vogels te zwaar door het water waardoor ze niet kunnen vliegen en bij harde wind waaien de dieren weg en kan er dus niet gevlogen worden. Ruben houdt het weer altijd goed in de gaten en mocht er echt slecht weer worden opgegeven verplaatsen wij de workshop dus naar de reservedatum. Dit hoor je dan uiterlijk 24 uur van te voren!

Locatie en extra informatie

Locatie: Wemeldinge 

Faciliteiten:
Toilet & Parkeergelegenheid aanwezig.
Koffie & Thee aanwezig 
Kosten: 82,50 euro incl. BTW, koffie/ thee en wat lekkers
Tijden: 09.00 – 12.00 uur

Nieuwste datum: volgt bij voldoende aanmeldingen
Reserve datum: volgt bij voldoende aanmeldingen

Houdt Instagram in de
gaten voor nieuwe datums

Ik wil mee met de Workshop Uilen & Roofvogel Actie Fotografie

Super leuk dat je samen met mij wilt gaan fotograferen! Vul hiernaast je gegevens in en dan bevestig ik zo snel mogelijk je inschrijving per mail. Tot snel!

Liefs

Kimberly