Workshop Uilen & Roofvogel Fotografie
Workshops met uilen en roofvogels worden gegeven bij van Maaren Roofvogels. Deze workshop vindt een keer per jaar plaats met een grotere groep tot maximaal 12 personen. Er zijn minimaal 10 verschillende vogels aanwezig die bij portret en/ of vliegen ingezet kunnen worden waardoor je met gevarieerde beelden naar huis zult gaan. 
 
Voor wie?
Voor iedereen die zijn portfolio wil uitbreiden met uilen en roofvogels van beginner tot gevorderden. Je zult namelijk merken dat vogels in actie fotograferen nog zo makkelijk niet is en best een leuke uitdaging zal geven! 
 
 
Benodigdheden om mee te kunnen doen:
  • Spiegelreflex of systeem camera 
  • Volle accu’s 
  • Lege SD kaart
  • Zoomlens (bijvoorbeeld 70-200mm) een prime lens kan voor de portretten ook, maar is bij het fotograferen van vliegende vogels niet handig.
  • Goed humeur
Agenda

Inhoud workshop:
10.00 – 10.30:
Voorstelrondje + Ruben van van Maaren Roofvogels geeft wat uitleg over de vogels die ze hebben zitten en over de verzorging van de vogels.

10.30 – 12.00:
Ik geef jullie uitleg over mijn camera instellingen en geef wat tips, dan begint het echte werk! Er worden meerdere vogels op verschillende plekjes gezet onder begeleiding van Ruben. We hoeven niet te dringen of voor elkaar langs te lopen. We fotograferen om en om in kleine groepjes en pas als iedereen tevreden is gaan we weer verder. Ik zal tussendoor rondlopen om vragen te beantwoorden, tips te geven en te helpen waar nodig.

12.00 – 12.30:
Gezamenlijk lunchen (dit is uiteraard bij de prijs inbegrepen!)

12.30 – 13.30:
Iedereen mag met een uil of roofvogel op de foto. De gemaakte foto’s ontvang je in RAW zodat je deze foto in je eigen stijl kan bewerken voor op je socials.

13.30 – 16.00:
Nu komt het moeilijkste, we gaan de vogels vliegend fotograferen! Hiervoor gaan we een klein stukje wandelen of we pakken de auto (ongeveer 2,5km). De vogels zullen voor ons op en neer gevlogen worden. Iedere vogel kan een aantal keer op en neer vliegen zodat iedereen de kans heeft om deze goed op beeld te krijgen. Van te voren zal ik wat uitleg en tips geven die van pas kunnen komen tijdens deze actie shots.

 

Er is een aparte Facebook groep voor deelnemers van deze workshop, in deze groep kun je later je resultaten delen met de andere deelnemers en de foto’s nabespreken.

Als er een nieuwe datum beschikbaar is komt dat op mijn website te staan en ook op social media zal ik dit ventileren, houdt dit dus in de gaten! Mocht het zo zijn dat er op de dag waarop de workshop plaats zou vinden slecht weer voorspeld wordt zoals veel regenval of harde wind dan hebben wij altijd een reservedatum waar we dan naar uitwijken. Met veel regen worden de vogels te zwaar door het water waardoor ze niet kunnen vliegen en bij harde wind waaien de dieren weg en kan er dus niet gevlogen worden. Ruben houdt het weer altijd goed in de gaten en mocht er echt slecht weer worden opgegeven verplaatsen wij de workshop dus naar de reservedatum. Dit hoor je dan uiterlijk 24 uur van te voren!

Locatie en extra informatie

Locatie: Wemeldinge
 
Faciliteiten: Toilet & Parkeergelegenheid aanwezig. 

Koffie en thee onbeperkt beschikbaar. 

Kosten: 165 euro incl. BTW 

Tijden: 10.00 – 16.00 uur

Nieuwste datum: Bij voldoende aanmeldingen wordt er een datum gepland
Reserve datum: volgt

Houdt Instagram in de
gaten voor nieuwe datums

Ik ga mee!

Vul al je gegevens zo compleet mogelijk in. Na het versturen van je gegevens is je reservering definitief en doe je mee met de meeloopdag uilen & roofvogel fotografie! 

Alvast bedankt en tot snel!

Liefs

Kimberly